Fanger fra Oslo Fengsel synger julen inn sammen med Henning Kvitnes og et country-rock band av elitemusikere fra Amerika, Sverige og Norge.

Jula bærer vi med oss fra år til år – til minne om at det vakreste av alt kan oppstå i det dypeste mørke. Noen og enhver kan iblant være bortkommen og avvist. Maria og Josef følte seg nok litt sånn da det nærmet seg fødsel og de ikke kunne finne et varmt sted å slå seg til, men måtte ty til et møkkete sted mellom kalde murvegger. Men livet presser på og skal leves hver time, enten vi er i en varm stue med nære slektninger og venner, eller vi er flyktninger og hjemløse eller innesperret i en celle.

For å ta fram noen av disse dimensjonene i julebudskapet, har Kirkelig Kulturverksted gjort en innspilling i det gamle botsfengselet i Oslo som i dag er en avdeling av Oslo Fengsel. ”Koret på Botsen”, dirigeres av Charlotte Fongen, og Henning Kvitnes er solist på nesten alle de 12 sangene, blant dem Stille natt, Deilig er jorden, Det hev ei rosa sprunge, Det lyser i stille grender og Mary’s Boychild.

I bandet finner vi Larry Campbell: El.gitar, pedal steel, akk.gitar, mandolin, fiolin og banjo,”Bebe” Risenfors: Harmonium, piano, trekkspill, saxofon, klarinett og vaskebrett, Brady Blade: Trommer og perkusjon og Jørun Bøgeberg: Bass

Del utgivelse