Stephen Brandt-Hansens CD tar oss med inn i julens lys

Med et repertoar av de beste julemelodiene ispedd flere nyskrevne innen sjangeren er denne juleplaten blitt en manifestasjon av den ultimate julestemning. Stephen Brandt-Hansen er mannen med den unike stemmen, – kjent fra en rekke musikaloppsetninger i Norden og ellers i Europa. Han har vært med i Kjempesjansen på NRK, vært en av fire finalister i BBCs konkurranse «Musical voice of the year», hatt en rekke hovedroller i flere kjente musikaler, og holdt konserter for fulle hus over hele landet. Han har et fantastisk uttrykksregister og en dynamikk, kraft og følsomhet man knapt finner én av i hver generasjon sangere.

Innspillingen som er Brandt-Hansens debutplate, bærer preg av et stort, åpent rom, med lysinnfall fra klanger som har avstand og høyde nok til at lytteren kan puste fritt og nyte de mange skinnende detaljene.

Med Iver Kleive på orgel og klaver, Anders Engen på perkusjon og Sigmund Groven på munnspill samt et kor under ledelse av Marian Lisland er det skapt en juleplate av et sjeldent sterkt kaliber, med den gløden og varme lyskraften som hører julen til. ”O helga natt”, ”Deilig er jorden” og ”Stille natt” står på repertoaret. I tillegg rommer den en håndfull sanger som er nye og spennende bidrag til julerepertoaret. Bl.a. har Sigmund Groven og Erik Hillestad skapt sangen som gir platen sin tittel

Innspillingen er gjort i Kulturkirken Jakob og Fagerborg kirke. Førstnevntes formidable flygel og sistnevntes varme orgelklang bidrar til å gjøre denne produksjonen til en rik lytteropplevelse. Og Daniel Wolds nennsomme teknikerhånd har tatt vare på følelsen av rom og klarhet. Produsent er Erik Hillestad.

Del utgivelse