Norges mest uttrykksfulle mannlige stemme synger tidenes største hymner.

Sigvart Dagsland har laget sin andre salmeplate: ”Hymns”. Den første, ”Det er makt i de foldede hender” kom i 1995 og solgte i 60.000 eksemplarer. Hans fremføring av ”Lov Jesu namn og herredom” under Spellemannpris-programmet vinteren etter var en uforglemmelig begivenhet.

Nå har Kirkelig Kulturverksted tatt initiativet til en oppfølger som neppe er til å motstå for Sigvarts eget hjemmemarked i Norge, men som også er designet for et internasjonalt marked. Det er en kongstanke hos produsent Erik Hillestad at Sigvarts unike stemme må deles med flere enn 4,5 millioner nordmenn. Han har utstyrt Dagsland med den britiske bluesgitaristen Snowy White (Thin Lizzy, Pink Floyd, Roger Waters) og den legendarisk trompetisten Lewis Soloff fra New York (Blood Sweat and Tears) som sammen med organist og pianist Iver Kleive utgjør ”kompet” på en plate med verdens største, internasjonale hymner gjennom tidene.

Platen er innspilt i to kirker i New York- og New Jersey-området hvor et mektig, romantisk kirkeorgel fra 1928, bygget i Princeton University Chapel av Ernest M. Skinner utgjør en viktig del av lydbildet sammen med Hammon B3 og flygel.

Salmene synges for det meste på originalspråket. Vi hører bl.a. ”How great Thou art” (O store Gud), ”Abide with me” (O bli hos meg), ”Nearer my God to Thee” og ”Amazing Grace”. Åge Samuelsens ”O Jesus du som fyller alt i alle” har fått engelsk oversettelse og er platens eneste spor som ikke er allment kjent i det meste av den kristne verden.

Ingen synger salmer som Sigvart Dagsland gjør det. I spennet mellom det nære og sårbare og det mektig, kraftfulle er han en unik fortolker av den typen destillerte troserfaringer som slike hymner er.

De fleste av platens arrangementer er ved Iver Kleive.

Del utgivelse