Rim Banna hjelper barn i Gaza med ny CD.

Ny gledesfylt barne-CD med den palestinske artisten Rim Banna, produsert av Kirkelig Kulturverksted, hjelper barn med posttraumatiske lidelser i Gaza

Rim Banna er Palestinas barnesangstjerne. Nordmenn kjenner henne fra tidligere utgivelser på Kirkelig Kulturverksted og konsertsamarbeid med Kari Bremnes. Ved siden av sin karriere som ”voksenartist” har hun har i de siste 20 årene vunnet seg et navn i mange barns hjerter med barnesangene sine. Mange av dem ble gitt ut på kassett på nittitallet og ble mektig populære.

Nå har hun laget en barneplate med støtte fra rike fans i den arabiske verden. 20 gamle og nye sanger har blitt forsynt med norsk/tyrkisk/amerikansk komp og skal deles ut gratis til barn i Gaza og i flyktningleirer på Vestbredden. Plata utgis også på vanlig måte i Norge og andre vestlige og arabiske land. Kirkelig Kulturverksted står bak.

Platen er en samling sanger som beskriver den idyllen og gleden, festen og humoren som preger palestinsk dagligliv – når de ikke er i en krigstilstand. Barn i Gaza og byene på Vestbredden trenger en opplevelse av et normalt liv og en identitet som ikke bare er knyttet til konflikt. Og støttet av et lekent band med norske, tyrkiske og amerikanske musikere, og av et barnekor fra Nasaret presenterer Rim egenproduserte tekster og melodier. Her handler det om det sta eselet, om kattungen og nøstet, om hagen vår med alle fruktene der, fiken, dadler, nøtter, oliven og bursdagsfeiring, fingerleker og voggesanger.

Det er Kirkens Nødhjelp og flere internasjonale kirkelige nødhjelpsorganisasjoner under paraplyen ACT som er samarbeidspartnere og støtter prosjektet med penger og infrastruktur slik at plater kan deles ut bl.a. på Gaza. De ser dette tiltaket som en viktig del av arbeidet med å hjelpe barn med posttraumatiske lidelser etter krigen i vinter.

Prosjektet begynte som et tilbud fra en rik fan fra Qatar. I begeistring over Rims musikk tilbød han henne å understøtte barna hennes ved å gi dem penger til utdannelse. Dette ble høflig avvist av Rim som i stedet ba ham om å gi en donasjon til å utgi en barneplate beregnet på palestinske barn i flyktningleire. Dette ville han være med på, og fikk med noen venner på å spleise på å bekoste innspillingen.

Instrumentene trakteres av Gjermund Silset (bass), Eivind Aarseth (gitar), Rune Arnesen (trommer), David Wallumrød (tangenter), Leonid Aleixenko (akkustisk gitar), Steve Gorn (bansuri-fløyte og klarinett), Ertan Tekin (Duduk) og Tarkan Ongen (oud). Produsent er Erik Hillestad.

Del utgivelse