Nordens kabarétkonge synger Carlos Gardel i oversettelser av Mikael Wiehe.

Rikard Wolffs nye plate ”TANGO – Rikard Wolff sjunger Carlos Gardel i svenska tolkningar av Mikael Wiehe» utgis i Norge 23. februar og i Sverige 25. februar. Platen inneholder 13 sanger fra den legendariske tangoartisten Carlos Gardels repertoar. Innspillingen er gjort i Buenos Aires og Stockholm sammen med noen av Argentinas fremste musikere under ledelse av Carlos Corrales på bandoneon. Albumet er produsert av Erik Hillestad, som Rikard tidligere har samarbeidet med på juleplaten ”Desemberbarn” (2001, sammen med Kari Bremnes) og på fjorårets platinaselgende ”Sorgen og Gleden”. Utgiver og initiativtaker til produksjonen er Kirkelig Kulturverksted.
Rikard Wolff har tidligere skapt noen fantastiske tolkninger på plate og scene av franske legender som Barbara, Edith Piaf og Jaques Brel. Det går en linje fra de estetiske idealene hos disse franske kunstnerne til argentinsk tango og Carlos Gardel. Felles for de franske kabaretsangene og tangoen er at en usminket og ofte besk virkelighet fortolkes poetisk og gis en historiefortellers sceniske nerve. I tangoen fikk gatens språk slippe til på scenen for første gang i Latin-Amerika, og dette rimer godt med idealene hos Piaf og Brel.
På ”Tango” hører vi på fiolin den fantastiske musikeren Pablo Agri, og på piano Andres Linetzky, på gitar Ricardo Lew og på kontrabass Daniel Falasca. Sammen med bandoneonisten og arrangøren Carlos Corrales er samtlige medlemmer av Buenos Aires desiderte tangoelite. Gunnar Nordén har co-produsert, og teknikere har vært Laura Fonzo (Moebio Stodio i Buenos Aires) og Martin Abrahamsen (Studio Nordraak i Oslo) som har mikset platen.
På platens repertoar står klassikere som ”Volver” (Tilbaks), ”Caminito” (Den lilla stigen) og ”La Cumparsita” (Om du såg mig), men også en del ukjente Gardel-sanger som ”Knock out de amor” (Kärlek på knockout) og ”La hija Japonesita” (Geishan från Yoshiwara).
Fra 20.mars drar Rikard ut på turné i Sverige med tangosangene. Turneen gjør en sving innom Kulturkirken Jakob i Oslo den 30.april.

Del utgivelse