Søt duft av iransk-amerikansk gjenforening
på ny, norskprodusert CD

Mahsa Vahdat, Iran
Mighty Sam McClain, USA

Kjærlighet kjenner ingen grenser. Ingenting kan stoppe elskende fra å søke hverandre på jorda. Ingen kulturforskjell eller ulikheter i tro kan forhindre dem i å forsøke å forenes på tvers av grenser som maktens folk har skapt. De finner alltid måter å åpne for hjertets tale på, selv om musikk og poesi iblant er det eneste som kan formidle følelsene deres. I vår tid reises det murer som iblant gjør det vanskelig å møtes, især når landene de kommer fra er erklærte fiender. Utviklingen både i USA og Iran den siste tiden har imidlertid skapt grobunn for håp om en bedring. Det er en ”Scent of Reunion” eller ”duft av gjenforening” i luften etter presidentskiftet i USA og etter fremveksten av en livskraftig, modig opposisjon i Iran. Gjenforening kan skimtes som en mulighet, mellom enkeltpersoner så vel som mellom ”Den nye verden” og det eldgamle perserriket.

Den iranske artisten Mahsa Vahdat og den norske produsenten og tekstforfatteren Erik Hillestad møtte hverandre gjennom prosjektet ”Lullabies from the Axis of Evil” i 2003.
Deres samarbeid gjennom mange prosjekter førte til et møte mellom Erik og den iranske dikteren og billedkunstneren Mohammad Ebrahim Jafari. Sammen med Mahsa avholdt de to en ukes poetisk verksted i Vence i Provence i desember 2008. Ideutvekslingen ble til tekster til kjærlighetsduetter, ag ordene fikk melodier av Mahsa Vahdat, Sigvart Dasgsland, Knut Reiersrud og Jarle Bernhoft i løpet av våren 2009. Den kjente amerikanske bluesartisten Mighty Sam McClain tok imot utfordringen om å fremføre duettene sammen med Mahsa i Juni samme år.

På platen ”Scent of Reunion” som bærer undertittelen ”Love duets across civilizations” deltar Knut Reiersrud og Jarle Bernhoft med arrangementer, gitarer og el.piano.
På kontrabass, vibrafon, piano og trompet medvirker Mathias Eick, på trommer: Rune Arnesen og på ney-pløyte Pasha Hanjani fra Teheran. Scent of Reunion er Kirkelig Kulturverksteds første utgivelse i høst.

Opptakene har funnet sted i Kulturkirken Jakob i Oslo, i Fin Studio i Teheran og i Cedarhouse Studio i New Hampshire.

Del utgivelse