I en tid hvor musikkbransjen gisper etter luft og idéer er det ganske befriende at det finnes noen som ganske ufortrødent skaper nye ting innen sjangere som de fleste trodde for lengst var henrettet av radio-enfoldet, og at de faktisk får det gitt ut med rimelige doser av både brask og bram. Slik som Elin Furubotn.

Hun har denne våren laget et visealbum av det klassiske, organiske slaget, med egne melodier og tekster, og egne blåserarrangementer og endog med et lite tresnitt til hver sang, som om 70-tallet slett ikke hadde tenkt å pakke sammen noen sinne. Platen ”Ein tanke unna” er Stavangerjenta Elin Furubotns tredje soloplate.

Her er underfundige tekster om de helt nære og enkle ting, sannheter og gullkorn om livet slik det er hvis man bare får øye på det i forbifarten, små og store tanker om små og store ting. Og svært sangbare og iørefallende melodier.

Og Elin spiller selv på en nylongitar som har overvintret uten skade og vindskeivhet og fremstår så duggfrisk som selveste pinseværet dette året. For øvrig deltar også en annen gitarist: Alexander Flottve, og han spiller mer strømførende saker foruten litt akustisk stålstrenggitar, og på kontrabass og el-bass medvirker Gjermund Silset, på trommer Rune Arnesen og på trekkspill Håvar Bendiksen. Plata er for det meste spilt inn i Kulturkirken Jakob i Oslo, men de fire blanke blåserinstrumentene som trakteres av Clive Zwanswiniski (tuba), Ingvild Rosenberg (trombone), Mats Urdahl-Aasem (Eufonium) og Gunhild Seim (trompet og flygelhorn) ble lydfestet i Hetland kirke i Stavanger.

Daniel Wold er ansvarlig for lyden, og plata er produsert av Erik Hillestad for Kirkelig Kulturverksted. Tresnittene som illustrerer hver sang er skapt av Eli Hovdenak.

Sangene: I det stille – Eg vet godt ka du e sure for – Kem skulle trodd – En smak av himmel – Någen ganger – Den du elsker – Du glede deg – En tanke unna – På leit etter – Ka tenke di – Sjøl de bittesmå

Elin Furubotn turnerer med følgende besetninger:

– Elin Furubotn, sang/ gitar

– Elin Furubotn, sang/ gitar og Tor Yttredal, saxofon

– Elin Furubotn, sang/ gitar, Gjermund Silseth, kontrabass, Rune Arnesen, trommer, Gunhild Seim, flygelhorn og Mads Urdahl-Aasen, euphonium

Del utgivelse