Sondre Bratland har i sitt syttiende år laget et sterkt, melodiøst og stemningsfullt album med egne melodier til tekster av Olav H. Hauge.

De 14 melodiene som befinner seg i grenselandet mellom viser, folkemusikk og country, blir akkompagnert av Knut Reiersrud (gitarer), Helge Norbakken (trommer), Mathias Eick (kontrabass, trompet og vibrafon) og Annbjørg Lien (hardingfele og nyckelharpa).

Plata er musikalsk og tekstlig på mange måter en oppfølger til «Syng meg heim» som er den forrige soloplata til Sondre. Men her er tekstene helt og holdent plukket fra den i år 100-år jubilerende Olav H. Hauges samlinger. Denne lyrikeren fra Ulvik i Hardanger skrev korthogd eksistensiell poesi om kjærlighet og livskrefter, drøm og virkelighet. Poesien hans er elsket av mange over hele landet.

Platen ble spilt inn i Kampen kirke og mikset i Studio Nordraak i februar og mars i år av Martin Abrahamsen. Produsent er Erik Hillestad

Sondre Bratland har i en årrekke arbeidet med å sette melodier til Olav H Hauges dikt, mest kjent ar tittelsporet ”Det er den draumen” som han også har spilt inn i andre versjoner på andre plater. Men her er det aller meste helt nytt stoff som Sondre har brukt mye tid på å meisle ut.

Musikerne med Knut Reiersrud i spissen har gitt mye av sine hjerter og sjeler til dette prosjektet. Omslaget har fotografier av Morten Krogvold.

Del utgivelse