”Stayer” bærer et sterkt preg av samspill i bandet og kan sies å være litt 60-talls i kantene. Den akustiske gitaren er lagt til side, her telles det til fire og settes i gang. En slags fandenivolsk tilnærming til sangene har ført til et noe høyere tempo og en renere dyrking av popgenren enn det Lars er kjent for så langt.

Det er to år siden Lars Bremnes siste utgivelse ”Hjertekaptein”. Den ble belønnet med Spellemannspris i viseklassen. Når Lars nå presenterer sin nye plate ”Stayer” bærer denne sterkere preg av samspill i bandet enn ved forrige utgivelse og den kan sies å være litt 60-talls i kantene. Den akustiske gitaren er lagt til side, her telles det til fire og settes i gang. En slags fandenivolsk tilnærming til sangene har nok ført til et noe høyere tempo og en renere dyrking av popgenren enn det Lars er kjent for så langt.

Alle tekster og melodier er signert Lars selv. Lars bryter flere grenser for seg selv på denne platen: Det er første gang han synger duett med en kvinne på CD. Den svenske vokalisten Lena Jinnegren fra folkemusikkgruppa Fotefar er med på sangen “Aldri over”. Ikke nok med det; Lars har spilt inn sin første julesang , sin første dåpssang og ikke minst sin første drikkevise – tittelåta “Stayer”.

”Jeg tror setningen «Men man må jo ha tru» egentlig er utgangspunktet for hele platen, Det gjelder å ikke gi seg”, sier Lars Bremnes.

Av flere dyktige musikere som medvirker på plata kan vi nevne Georg Buljo, Are Simonsen,. Bjørn Holm, Martin Windstad, Børge Petersen-Øverleir, Hallgrim Bratberg og David Wallumrød. Både PUK Studio i Danmark og Musikkloftet i Oslo er benyttet til innspillingen som er produsert av Georg Buljo.

Del utgivelse