Musikken taler best for seg selv, men vi skryter gjerne av det varme soundet i Grand Sport og live-feelingen, i disse tider hvor det meste av musikk er editert – klippet og limt digitalt. Her er det rød studiolampe, en-to-tre-firr og samla tropp på 24 spors-tapen. Dessuten; Reiersrud har aldri skrevet bedre låter!

Denne høsten har KKV den uforbeholdne gleden av å gi ut Reiersruds nye album – med hans nye band. Kirkelig Kulturverksted er med sine 34 år et modent og nøkternt plateselskap som sjelden lar seg vippe av pinnen, men denne gangen er de rett og slett 30 år yngre og yrere etter å ha fått beveget trommehinner og andre kroppsdeler til Voodoo Without Killing Chicken.

Musikken er innspilt i Øystein Grenis smått legendariske Grand Sport Studio på Storo, med analogmaestro Christian Engfelt (Cato Salsa Experience, Lionheart Brothers, Serena Maneesh etc.) bak spakene.

Tittelen dukket opp i Reiersruds hode da han turnerte i Europa med Dr John i 1984. Doktorens turnétrommeslager Kieran O`Connor hadde en dag vært på audition for Van Morrison, kom misfornøyd tilbake og kalte stilen Voodoo Without Killing Chicken. Unge Reiersrud var i og for seg uenig i resonnementet, men likte uttrykket – og bestemte seg for at hvis dagen kom hvor han skulle lage et album med både New Orleans- og soulreferanser…. vel, så var tittelen klar.

Albumet, som både kommer på CD og vinyl, inneholder 11 låter, alle signert Reiersrud og 6 av tekstene i tospann med Jeff Wasserman. Bandet er et kapittel for seg. Unge folk – med mye erfaring fra kjente band i norsk rock og jazz. De har spilt fast med Knut Reiersrud siden de for to og et halvt år siden akkopagnerte Ann Peebles på Rockefeller.

Bjørn Holm har vært fast med Knut Reiersrud de siste 8 årene, både i Buskerud (med Vidar Busk/ Reiersrud) og som vokalist, gitarist og bassist på Knuts konserter. David Wallumrød spiller også med Lester og Jarle Bernhoft og er den som får det til å sprake litt ekstra i B3-orgel på norske plater om dagen. Nikolai Hængsle Eilertsen er tidligere bassist i Big Bang og spiller også med Lester, Elephant9 og National Bank. Andreas Bye overtok trommesettet hos Bugge Wesseltoft etter Anders Engen, spilte i bandet til Sigurd Køhn og spiller nå fast med Elvira Nikolaisen. Rune Arnesen har vært onn off med i Reiersruds prosjekter i 20 år, spiller med Dhaffer Yossef og har vært med i Nils Petter Molværs ulike bandkonstellasjoner. Lars Horntveth har skrevet blåsearrangementene. Han er multiinstrumentalist fra Jaga Jazzist og National Bank, men her holder han seg til sax og bassklarinett. Mathias Eick er trompeter med egen solokarriere og er fast inventar i trommeslager Manu Katchès band.

Del utgivelse