Artistduoen GARNESS består av tvillingsøstrene Ingelin Reigstad Norheim og Hildegunn Garnes Reigstad (f. 1984) fra Frekhaug utenfor Bergen. Søstrene, som allerede i 5-årsalderen skrev sine første sanger, er nå endelig klare med sitt debutalbum som voksne artister.

Det lekne vokale samspillet som på mange måter reflekterer jentenes spesielle tvillingforhold, er en viktig del av duoens musikalske særpreg. Mange har dessuten latt seg imponere over Ingelins drivende gitarspill og Hildegunns evne til smakfullt å krydre det hele med instrumenter som klokkespill og annen perkusjon, tangenter og autoharpe. Gjennom tekstene søker duoen på nye måter å beskrive følelser, tanker og utfordringer som også lytterne kan kjenne seg igjen i.

Garness har siden sommeren 2003 satset for fullt på artistkarrieren. De har bl.a jobbet med dyktige låtskrivere og produsenter i Nashville, og hatt mange konsertoppdrag i inn- og utland. Mange har sett dem på TV i programmer som Absolutt norsk, Beat for Beat og Kjempesjansen, eller i konsert med Oslo Gospel Choir.

Et viktig mål for Garness disse årene har vært å få gitt ut musikken sin. Da Erik Hillestad, kunstnerisk leder av Kirkelig Kulturverksted, fikk høre Garness enkle demoer, ble han så begeistret over det ærlige og inspirerte uttrykket at han oppfordret duoen til å produsere hele plata selv og spille den inn hjemme. Det var naturlig for duoen å involvere deres faste pianist og «musikalske trilling» Torjus Vierli som medprodusent. Etter en intens vår med stua som kreativ arbeidsplass, har de sammen oppnådd et debutalbum som kjennetegnes av et akkustisk, lekent og egenartet lydbilde. The Good or Better Side of Things har releasedato 22. september.

Del utgivelse