Etter 10 års omflakkende tilværelse i ulike plateselskap er Sigvart Dagsland tilbake på Kirkelig Kulturverksted. Låtskriveren med den store stemmen har nå tatt opp tråden igjen med produsent Erik Hillestad. Nå kommer hans nye album ”Forandring”, og det har blitt en formidabel reise hvor Sigvart Dagsland tar ut hele sitt potensial både som låtskriver og sanger.

Med 50 låter klare for innspilling begynte han samarbeidet med produsent og musikere tidlig på nyåret. 18 sanger ble valgt ut, og av disse har 14, blitt med på det nye albumet foruten en instrumental prolog.

En av dem, ”Verden vil bedras” har mange fått et forhold til, ettersom den ble utgitt på singel før sommeren og har ligget på NRK P1s A-liste siden midt i juli.

Det nye albumet bærer preg av at det er jobbet solid med tekster, melodier og arrangementer, og det er også en indre sammenheng mellom sporene i form av noen bærende motiver i tekst og arrangementsvinkling. Produksjonen har søkt å ta vare på en stor dynamikk, og Dagsland har denne gangen ikke vært redd for kontraster. Platen er rikt utstyrt med et frodig grunnkomp og 13 strykere foruten den velkjente kor-sounden fra tidligere Dagsland-innspillinger.

Den eminente vokalisten kommer virkelig til sin rett på sin nye plate og kanskje er dette noe av det beste Sigvart har gjort noensinne?

Del utgivelse