Kjente og solfylte sommermelodier fremført i et lekent samspill mellom gitar, kontrabass og trekkspill.

Kirkelig Kulturverksted laget for mange år siden en plate som har vist seg både slitesterk og meget godt egnet til å sette sommerstemning (enten det er sommer eller vinter) med 16 sanger til blomstenes, lysets og de sommerlige dufters pris.I fjor ble åpningsmelodien brukt som kjenningsmusikk til NRKs «Sommeråpent», og vi har fått utallige tilbakemeldinger på at denne innspillingen egner seg som «sound-track» til et ferieopphold ved kysten, i skogen eller på fjellet, ganske særlig hvis det er i Norge man befinner seg.

Vi relanserer den i år med nytt cover og et lysegrønt håp om at flere skal få glede seg over dette overflødighetshorn av en plate. For oss nordboere betyr sommeren noe helt spesielt. Neppe noe annet sted finnes lovprisning av den varme årstid som her hos oss. Mengden av folkelige sommersanger på begge sider av kjølen er svært stor når man begynner å bla i sangbøker og i hukommelsen.

Kirkelig Kulturverksted laget for mange år siden en plate som har vist seg både slitesterk og meget godt egnet til å sette sommerstemning (enten det er sommer eller vinter) med 16 sanger til blomstenes, lysets og de sommerlige dufters pris.I fjor ble åpningsmelodien brukt som kjenningsmusikk til NRKs «Sommeråpent», og vi har fått utallige tilbakemeldinger på at denne innspillingen egner seg som «sound-track» til et ferieopphold ved kysten, i skogen eller på fjellet, ganske særlig hvis det er i Norge man befinner seg. Vi relanserer den i år med nytt cover og et lysegrønt håp om at flere skal få glede seg over dette overflødighetshorn av en plate.

Blåklokkevikua, Hovedøen, Sjösalavals, Sommernatt ved fjorden, Så seile vi på Mjøsa, Änglamark og Det går en vind er blant sommermelodiene som Arild Andersen, Frode Alnæs og Stian Carstensen leker seg gjennom på denne gledebringende og stemningsskapende innspillingen.

Arrangementene er gjort av de tre musikerne i fellesskap: Arild Andersen spiller kontrabass, Stian Carstensen trekkspill (+ banjo på «Måkeskjærsvalsen»), og Frode Alnæs gitar. Tekniker er Jan Erik Kongshaug som også spiller kompgitar på «I Roslagens famn på den blommande ö». Produsent er Erik Hillestad

Del utgivelse