Susanne Lundeng er i Norge den mest profilerte komponisten og utøveren av tradisjonell folkemusikk videreført til et moderne samtidsuttrykk. Hun Kan ikke uten videre rubriseres i genren ”verdensmusikk”, men har en frisinnet og ukonvensjonell måte å bruke et folkemusikalske elementer på. Med sin personlige og karakteristiske sound og med et band som ofte fremstår nesten som en forlengelse av fela, skaper hun nye lydbilder, alltid organiske, aldri låst i forhold til en ”loop” eller lovmessig ”groove”, aldri bundet av velprøvde former. Både glede og sorg, villskapen og melankolien har plass i hennes musikalske verden. Ofte omtales den som preget av den nord-norske naturen og kulturen hun har vokst opp med, men mest handler det nok om den kunstneriske viljen og skaperkraften Susanne rår over selv.

Om bakgrunnen for valget av Værøy gamle prestegård som innspillingssted for den nye CDén ”Nattevåk” sier Susanne selv:

”Tanken om å spille inn denne cd-en på Værøy gamle prestegård på Nordland, kom i kjølvannet av et tidligere konsertbesøk med meg og bandet på den nedlagte flyplassen her, med innlosjering på prestegården.
Det jeg ikke visste før denne innspillingen, var at mange av forfedrene mine hadde levd akkurat her på Nordland. Deriblant ho tipp, tipp, tippoldemor som omkom i et forlis 16. januar 1840 bare 38 år gammel, på hjemtur etter å ha spilt fiolin i et bryllup på Røst.”

Dette er Susanne Lundengs femte utgivelse på Kirkelig Kulturverksted. Den lanseres 4. september. All musikk på ”Nattevåk” er laget av artisten selv, bortsett fra ”Nu kjem Di me bruragrauten”, som er en tradisjonell marsj fra Lødingen, nedtegnet av Daniel Hægstad. Utformingen av låtene har Susanne gjort i et samarbeid med musikerne. Gitaristen Håvar Bendiksen har levert viktige bidrag til arrangementene.

Musikere:
Susanne Lundeng: fiolin og vokal
Håvar Bendiksen: gitarer, mandolin, trekkspill og vokal
Arnfinn Bergrabb: trommer, elektronikk og vokal
Trond-Viggo Solås: kontrabass og vokal.

Platen er produsert av Erik Hillestad og innspilt og mikset av Are Simonsen

Del utgivelse