Stemmen til denne sterke kvinnen fra Nasaret i Galilea er betagende, formidlingen er stor og det er et vakkert solo-album hun nå har laget.

Rim Banna er etter hvert kjent for mange nordmenn. Den palestinske artisten har vært involvert i to plateprosjekter på Kirkelig Kulturverksted (”Lullabies from the Axis of Evil” og Skruks juleplate ”Krybberom”) og i forestillingen ”Finn veien, engel” sammen med Kari Bremnes bl.a. i Kulturkirken Jakob.

Stemmen til denne sterke kvinnen fra Nasaret i Galilea er betagende, formidlingen er stor og det er et vakkert solo-album hun nå har laget. Den nye platen er hennes første internasjonale utgivelse, og den er produsert av Erik Hillestad.

Et band bestående av fire nordmenn: Gjermund Silseth (bass), David Wallumrød (tangenter), Rune Arnesen (trommer) og Eivind Aarseth (gitar) ble stilt til Rims disposisjon i Rainbow Studio i Oslo. Og sammen med Rims ektemann Leonid Alexeinco som er gitarist og medkomponist på mange av Rims sanger, arrangerte de vakre og sterke versjoner av sanger om det palestinske folks håp og tragedie.

Sangene synges på arabisk. Mange av tekstene er dikt skrevet av Rims mor. De forteller historier. Om barn som er blitt martyrer i den palestinske frigjøringskampen. Om lengselen etter sønner som uten dom sitter i Israelske fengsler. Om det å leve i eksil, frastjålet hus og eiendom. Platen rommer også sanger fulle av glede og fest. Enkelte melodier er palestinske folkesanger

Del utgivelse