Mahsa og Marjan Vahdats album “Twinklings of Hope”, utgitt på KKV I 2012, har vunnet årets Independent Music Award i klassen “Traditional World”.

Platen ble innspilt i Teheran i 2011 og utgitt i 2012 med støtte fra Utenriksdepartementet. Platen er forbudt i Iran, og de to søstrene Vahdat er forhindret fra offentlig opptreden i sitt hjemland, hvor regimet som kom til makten under den islamske revolusjonen i 1979 forbyr kvinner å synge solo i nærvær av menn.

The Independent Music Awards (IMAs) er et internasjonalt, amerikanskbasert prosjekt som ønsker å gi ære og oppmerksomhet til kvalitetsmusikk fra artister som utgir plater på uavhengige plateselskap. Et av prisens formål er å styrke bredden og mangfoldet innen kommersiell musikk. Prisen har klasser for beste album, beste video, design og beste sang innen over 30 kategorier fra klassisk, blues og jazz til pop og rock.

IMAs ønsker å styrke markedsføringsmulighetene og fan-basene til artister som vanligvis ignoreres av mainstream “gatekeepers” som de multinasjonale selskapene, massemedia og butikk-kjeder.

Prisens kvalitetskriterier er artistiske prestasjoner, originalitet, melodi og komposisjon.

Prisen ble grunnlagt i 1999 av Music Resource Group (MRG) som står bak databasene The Musician’s Atlas og AtlasOnline. Posjektet mottar forslag og nominasjoner fra mer enn 70 land over hele kloden.

Den deles ut i år for 12. gang.
http://www.independentmusicawards.com/ima/2013/12th-annual-independent-music-awards-winners-announced

http://shop.klicktrack.com/kkv/404394

Beat.no

Del artikkel