10. mai – Maijazz, Stavanger
11. mai – Herr Nilsen, Oslo
12. mai – Anjazz, Hamar

Samarbeidet mellom de to ble innledet for tre år siden, da Reiersrud, Jarle Bernhoft og Sigvart Dagsland ble bedt om å skrive musikken til det iransk-amerikanske fredsprosjektet «Scent Of Reunion».

«Scent Of Reunion» ble både plate og konserter- sunget av iranske Mahsa Vahdat og en av soulbluesens mektigste stemmer – Mighty Sam McClain. Møtet mellom Reiersrud og McClain viste seg å bli svært fruktbart og på oppfordring av plateprodusent Erik Hillestad dro Knut Reiersrud på en reise til USA for å skrive musikk sammen med stemmen fra Louisiana – Mighty Sam McClain.

McClain og Knut Reiersrud Band spilte sammen på Notodden Bluesfestival i August 2010. Konserten ble direktesendt på P2 og de fikk svært gode kritikker for konseptet. Under oppholdet på Notodden benyttet de anledningen til å komponere mere musikk sammen.

Albumet «One drop is plenty» kom ut på Kirkelig Kulturverksted i april 2011 og fikk strålende kritikker over hele linja. I kjølvannet av slippet spilte de fire konserter som fikk like strålende kritikker. Bergens Tidende skrev overskriften «Himmelsk Eliksir» etter konserten på Bergensfest og ga de terningkast 5.

Til konserten på Maijazz, Herr Nilsen og Anjazz får de med seg de samme musikerne som er med på innspillingen og som spiller i Knut Reiersrud Band; David Wallumrød på keyboards, Nikolai Hængsle Eilertsen på bass, Andreas Bye på trommer og Bjørn Holm på gitar.

Knut Reiersrud har over 30 år som artist og 8 soloalbum bak seg. I tillegg har han medvirket på over 100 innspillinger i sin karriere. Han har vært nominert til Spelemann hele 4 ganger og vant med «Tramp» i 1993.

Mighty Sam McClain er blant de siste av de store deep soul artistene, nå som Solomon Burke er borte og Bobby Bland mer eller mindre har pensjonert seg. Nettopp Bobby Blue Bland har vært Sams store forbilde, og de turnerte sammen på 70 tallet. I Norge er det kanskje som filmkomponist og låtskriver for filmer som «The Golden Pond», «Times And Changes» og «Ally McBeal» at han er kjent.

Del artikkel