Magasinet ”Songlines” utnevner ”Traces of an Old Vineyard” med Mahsa Vahdat til et av årets 10 beste album.

Det prestisjetunge magasinet ”Songlines” utnevner Mahsa Vahdats soloalbum ”Traces of an Old Vineyard” med Tord Gustavsen som arrangør og pianist til et av dette årets 10 beste album. Platen ble utgitt av Kirkelig Kulturverksted (KKV) i januar 2015. ”Songlines” er en ledende, britisk publikasjon for  sjangeren ”Verdensmusikk”. Det er i nummeret som kommer 11. desember at denne nyheten vil bli presentert i full bredde med juryens begrunnelse.

Albumet inneholder hennes egne nyskrevne melodier til dikt av de klassiske, iranske dikterne Khayyam, Hafez og Rumi. Musikerne som akkompagnerer henne er Tord Gustavsen på piano og keyboards, Shervin Mohajer på det persiske strykeinstrumentet kamancheh og Ali Rahimi på perkusjon. Diktene på platen uttrykker stor variasjon over kjærlighetens og livets mange aspekter: hengivelse, begjær, ekstase, spenninger, skuffelse og sorg. Albumets musikalske idé er å utvikle skjønnheten i persisk poesi og sangtradisjon innen for rammen av et lekent møte mellom iransk, instrumental samtidsmusikk og en jazzpianist. Innspillingen ble gjort i Kulturkirken Jakob, Oslo i September 2014 av lydteknikeren Martin Abrahamsen og produsenten Erik Hillestad. Albumet ble utgitt internasjonalt fra slutten av Januar 2015.

Mahsa Vahdat er en sanger som forvalter og utvikler den rike persiske vokale tradisjonen. Hun formidler både persisk, klassisk diktekunst (Hafez, Rumi, Saadi, Khayyam) og samtidspoesi. Hun har en lang platekarriere bak seg på KKV med samarbeidsprosjekter med Knut Reiersrud, SKRUK, Mighty Sam McClain og framfor alt med søsteren Marjan Vahdat. ”Traces of an Old Vineyard” er den første platen hun utgir fullstendig under eget navn.

Sammen med Marjan Vahdat og flere samarbeidspartnere har Mahsa gjort en internasjonal karriere med konserter i mange land i Europa, Asia og Amerika.

Hun skal delta på festivaler i Europa, Australia og New Zealand på nyåret og arbeider for tiden med en utgivelse med sanger a cappella. I 2010 mottok Mahsa ”Freemuse Award”, og i 2012 ble søstrene Vahdat tildelt ”Independent Music Award” for platen ”Twinklings of Hope”. I sommer presenterte nettstedet ”Iranwire” Mahsa som en av tidenes 50 mest innflytelsesrike iranske kvinner.

Diskografi på KKV:

2004 – ”Lullabies from the Axis of Evil” – sammen med en rekke andre sangere

2007 – ”Songs from a Persian Garden” – med Marjan Vahdat arrangert av Knut Reiersrud

2008 – ”I am Eve” – med Marjan Vahdat, arrangert og produsert av Atabak Elyasi

2009 – ”Scent of Reunion” – med Mighty Sam McClain, arrangert av Knut Reiersrud

2010 – ”I vinens speil” – med SKRUK, arrangert av Tord Gustavsen

2012 – ”Twinklings of Hope” – med Marjan Vahdat og deres persiske ensemble

2012 – ”A Deeper Tone of Longing” – med Mighty Sam McClain, arrangert av Knut Reiersrud

2015 – ”Traces of an Old Vineyard” – arrangert av Tord Gustavsen

Del artikkel