Utstilling med 11 av Gunnar Torvunds kirkeutsmykninger i Kulturkirken Jakob. Kirkelig Kulturverksted og Gunnar Torvund har samarbeidet gjennom mange år med forskjellige utsmykkingsprosjekter. Allerede i 1978 arrangerte Kulturverkstedet utstillingen ”Skjult konge” med Torvunds skulpturer i Bogstadveien kapell.

Utsmykking av kirker har vært en betydelig del av Torvunds kunstneriske produksjon, over 20 i tallet. Gunnar Torvund er formsterk og en mester til å leke med materialer og overraske med uvante sammensetninger, noe han også gjør i sine kirkeutsmykkinger. Hans kunst er preget av en poetisk følsomhet og varhet som formidler og berører noe dypt og eksistensielt, samtidig som verkene har tyngde og styrke.Torvund har vært med å fornye kirkekunsten, ikke minst med sine Kristusfigurer, som ofte viser et tydelig menneskelig og sårbart uttrykk.

Det arrangeres også et seminar i forbindelse med utstillingen i Kulturkirken Jakob om: kirkearkitektur, liturgi og kunst!

Utstillingen er tidligere vist på Hå gamle Prestegård på Gjæren. Den er laget av Eva Wathne og Inger Kyllesø og det er Petter Dimmen som har designet.

Del kunst