Vi beklager at vi ikke lenger kan levere dette produktet. Båreteppe og linløper, er laget for å skape en verdig ramme omkring dødsfall på institusjoner.

I en sorgsituasjon kan det være godt for ansatte på sykehjem og sykehus å ha konkrete gjenstander og faste ritualer å ty til. Det er viktig å skape en verdig ramme når pårørende kommer for å ta avskjed, og når seng skal transporteres til bårerom eller begravelsesbil.

Et blått teppe dekorert med grønne knopper og blader bres over sengen – symbolene antyder livets syklus og blåfargen gir ro og verdighet. En enkel hvit linløper dekker nattbordet og faller pent foran bordets hyller og skuffer. Ved å pynte med vakre tekstiler og tenne et lys skapes verdighet i rommet for de sørgende.

Det var i middelalderen vanlig å legge sengetepper over de avdøde for å symbolisere at døden bare var en dyp søvn. Selv om kistetepper var i bruk i Setesdalen så sent som i 1960, har skikken for det meste forsvunnet i vår tid. En kjenner til at det i Norge ble vevet slike tepper både i teknikkene skilbragd, bolster og dobbeltvev. Kirkelig Kulturverksted har bygget på disse tradisjonene og designet et moderne blåfarget båreteppe vevet i en flott dobbeltvevd ullkvalitet. Mønsteret på teppet er grener med knopper i grå-grønn farge som blader på oliventreet. Til teppet hører en hvit, fint kantet linløper med et lite brodert bladornament. Ornamentet er en detalj som en finner igjen på båreteppet, slik at løper og teppe hører sammen.

Allmenne symboler.

De enkle symbolene antyder håp og livets gang på en allmennmenneskelig måte og er ikke knyttet til noen bestemt trosretning. Utstyret er utformet nettopp med tanke på dagens flerkulturelle samfunn. Vi ønsker å bidra til å skape fellesskap og verdighet ved livets slutt uavhengig av religion og livssyn.

Praktisk i bruk.

Delene ligger pakket i en praktisk koffert. Slik oppbevares de samlet og kan lett hentes frem ved behov.

Kofferten inneholder:

  • 1 båreteppe – langt nok til å dekke hele sengen ved transport. Mål: 240 x 126 cm
  • 1 hvitt laken – ved syning brettes lakenet som en fin hvit kant over teppet
  • 1 linløper – henger foran nattbordet og dekker hyller og skuffer. Mål: 125 x 38 cm

Design teppe og løper, samt håndbroderi på duk: Rigmor Bovè

Utførelse teppe: Gudbrandsdalen Ullvarefabrikk

Pris: 13.300,- (ekskl. mva, og frakt)

 

For bestilling: Ring 22 99 34 50 eller send en epost til kkv@kkv.no

Del kunst