Tekstforfatterfondet gir hvert år en ærespris til en norsk forfatter av tekster til musikk. Årets prisvinner Erik Hillestad fortjener kollegaers nesegruse beundring, og et skriveredskap av de mer sjeldne.

Fra styrets tale

Gjennom en årrekke har prisvinneren vært en sentral person i norsk platebransje og norsk musikkliv, som musikkprodusent, inspirator, igangsetter av kulturelle og musikalske prosjekt og prosesser, og ikke minst som en betydelig tekstforfatter.

Til sammen har prisvinneren skrevet så mange og så varierte tekster av så høy kvalitet at hans produksjon ruver i norsk sammenheng.

Hans «arena» som tekstforfatter spenner fra Melodi Grand Prix til Salmeboka. Han har levert sterke tekster til Sissel Kyrkjebø, Anita Skorgan, Sigvart Dagsland, Karoline Krüger, SKRUK, Sondre Bratland, Marianne Antonsen, Grethe Svensen, Oslo Gospel Choir og flere andre norske artister. Carolas folkekjære julesang «Himlen i min famn» er også signert prisvinneren. Men han har også skrevet et antall større verk, som bl.a. librettoer.til musikaler.

Tekstene hans er ofte preget av et grunnleggende religiøst engasjement med en markert sosial profil – særlig i forhold til urfolks-rettigheter og andre menneske-rettigheter, intellektuell frihet og solidaritet generelt.

Vel kjent og framført i flere norske kirker er «Messe for en såret jord», tonesatt av Ketil Bjørnstad.

Hvis det fremdeles er noen som er i tvil om hvem prisvinneren er, så kan jeg nevne at han er leder av plateselskapet Kirkelig Kulturverksted. Vinneren av Tekstforfatterfondets Ærespris for 2015, er selvfølgelig og meget fortjent: Erik Hillestad!

Utdeling

Prisen ble overrakt på Victoria Nasjonal Jazzscene i Oslo den 1. mars, og da under Låtskriveraften i regi av NOPA -interesseorganisasjon for komponister og forfattere av tekster til musikk.

Prisen

Æresprisen er på 50.000 kroner, et diplom og en eksklusiv John Lennon-Mont Blanc penn.

Tekstforfatterfondet Nyheter

Del artikkel