Skandinavia var tidlig ute med strømming av musikk. Norske musikkelskere og musikkbransje omfavnet modellen, og i dag kommer nær 80% av totalomsetningen av musikk i Norge fra strømming. KKV har pekt på at denne modellen ikke er bærekraftig, da den kun favoriserer enkeltlåter og gigantiske hits. Derfor holder KKV albumnyhetene unna disse tjenestene. Nå som strømming begynner å etablere seg internasjonalt, har flere internasjonale kommersielle- og uavhengige artister meldt seg av karusellen. De peker på det samme som KKV,- at det intense jaget etter millioner av klikk/avspillinger for å skape inntjening, ikke er bærekraftig. Modellen må endres. 

Hør Erik Hillestad redegjøre for hvorfor dagens strømmemodell ikke er bærekraftig for musikkbransjen. Fra onsdagens Kulturnytt på NRK Radio.

Del artikkel