«Når vi søker tilflukt for bomberegnet, synger vi, og et piano vil hjelpe oss til å få mer kraft over sangen.»

 

I den sønderbombede millionbyen Homs i Syria forsøker noen å holde motet oppe i en befolkning som står i fare for å miste troen på fremtiden. En av dem er Pater Ghassan Sahoui, en Jesuittprest. Etter først å ha flyktet til utlandet, dro han nylig tilbake til Homs for å bidra til å opprettholde mosaikken av religiøse minoriteter. Han forteller at de kristne som fortsatt er i byen fungerer som brobyggere mellom Sunnimuslimer og Alevitter. Han driver et senter som heter Al Mukhales blant 2000 barn i en av bydelene. En utfordring er å få barn fra ulike sider av konflikten til å synge og leke sammen. I jula var han i Norge, og jeg traff ham på et møte i St Olav menighet i Oslo. Her ble han spurt hva vi kunne hjelpe han med, hva som står øverst på ønskelista. Svaret var: – Et piano! Vi trenger å synge, lage kor. Når vi søker tilflukt for bomberegnet, synger vi, og et piano vil hjelpe oss til å få mer kraft over sangen. Men det må være akustisk, for strømmen fungerer bare sporadisk.

 

Jeg lovet å prøve å hjelpe ham. Et piano kan lettest kjøpes i Beirut og fraktes inn derfra. Et brukbart brukt instrument koster 30.000 kroner. Hvis 88 personer gir en tangent hver, så blir det 350 kr på hver. Kommer det inn mer enn 30.000 kan vi kjøpe et enda litt bedre instrument.

 

Erik Hillestad og alle i Kirkelig Kulturverksted

 

Bli med og gi en tangent til pianoet til Homs!

Betal 350 kroner til konto: 6045. 05. 37295

 

Kontoen står i Kirkelig Kulturverksteds navn og er øremerket piano til Homs. Planen er å kjøpe et instrument i slutten av januar.

Bli med og hjelp barna i Homs til å bygge freden.

Del artikkel