Dansens Hus: Tehus 31. August kl 17

I “Tehuset” den 31.august markeres 100 års stemmerett for kvinner i Norge ved at tre dikt av den persiske mystikeren Tahereh Ghoratolein fremføres av sangerinnen Marjan Vahdat fra Iran. Disse tre diktene er sammen med utvalgte tekster fra Bibelen utgangspunkt for samtalene.

Diktene leses i norsk oversettelse av skuespilleren Gisken Armand.

Tahereh Ghoratolein var den første persiske kvinne som opptrådte offentlig uten slør. Dette hendte i 1848. Tahereh var en av grunnleggerne av det som senere ble Baha’i- religionen. Hun var også en begavet poet. Hun ble mot slutten av sitt liv tilbudt en plass i shahens harem, men avslo. Hun ble dømt til døden for blasfemi og henrettet i 1852. Hennes siste ord var:

“Dere kan drepe meg så snart dere ønsker, men dere kan ikke stanse kvinnens frigjøring.»

Erik Hillestad fra Stiftelsen KULT leder samtalen

Les mer om arrangementet her: http://bit.ly/17bpTCJ

Hør Marjan Vahdat sitt album «Blue Fields» her: http://bit.ly/15Dy3kU

Del artikkel