Den Iranske dikteren og billedkunstneren Mohammad Ibrahim Jafari døde lørdag 7. april av hjerneslag 77 år gammel. Han har bidratt med mer enn 30 sangtekster til Mahsa og Marjan Vahdats utgivelser.

Jafari var en fri sjel. Hjertet hans brant konstant for den friheten man kan finne I kunsten, uavhengig av de vanskelighetene en kunstner må forholde seg til I Iran. Vi vil huske ham for den lekne og vulkanske måten å skrive poesi på. Han hadde en enestående forståelse for musikk. Vi arbeidet sammen med ham I noen uforglemmelige sessions i Vence, Istanbul og Teheran. Han skrev diktene sine der og da, inspirert av musikken. Gleden vi alle følte hver gang han fullførte et dikt og han kunne feire det, vil for alltid leve I hjertene våre: Den stolte latteren hans og hvordan han demonstrerte sine teatrale evner, som en performance-artist.

Inspirasjonen han ga til iranske kunstnere innen musikk og billedkunst forandret så mange mennesker. Han ga dem tro på betydningen av kunstneriske verdier og på frihet. Må fred og skjønnhet for alltid hvile over Jafaris minne.

Marjan, Mahsa og Erik

Del artikkel