Mahsa Vahdat har med sitt siste album ”The Sun Will Rise” vunnet den tyske kritikerprisen ”Preis der deutschen Schallplattenkritik” i kategorien tradisjonell etnisk musikk. Prisen henger høyt og har fire årlige nominasjoner i 22 kategorier. Utgivelser av musikk fra hele verden deltar.

I en kommentar gir Mahsa uttrykk for at både prisen og de mange gode anmeldelser fra land over hele verden er en stor inspirasjon. Tildelingen er interessant  ikke minst med tanke på at hun er usynlig i hjemlandet Iran som forbyr kvinner å synge.

Utgiver av albumet er Kirkelig Kulturverksted. Det inneholder 21 spor med vokal a cappella, innspilt i ulike særpregede og vakre rom i Tyrkia, Polen, Frankrike, Spania og Norge. Blant disse er Akhtamar-katedralen ved Van-sjøen i Anatolia, Alhambraslottet i Granada og Emanuel Vigeland Mausoleet i Oslo. Produsent er Erik Hillestad.

Den 3. November deltar Mahsa Vahdat på Oslo World Music Festival med repertoaret fra utgivelsen. Det blir første gang det fremføres live i Norge.

Preis der deutschen Schallplattenkritik

 

Del artikkel