Randi Tytingvåg Trio med ny singel.En forsmak på albumet som kommer i høst.På tekstsiden har Tytingvåg inngått et spennende samarbeid med jærpoeten Helge Torvund.

Randi Tytingvåg Trio slapp sitt forrige album Roots & Wings i 2017. Etter mange og gode anmeldelser og tilbakemeldinger, samt flere titalls konserter i Norge og Tyskland tar trioen nå samarbeidet videre med ny plateinnspilling.

Men først slippes altså en singel som en forsmak på albumet som kommer i høst. Som sist henter de inspirasjon fra både folk, jazz, roots, country og the singer/songwriter-tradisjonen.

På tekstsiden har Tytingvåg inngått et spennende samarbeid med jærpoeten Helge Torvund. Det har vært veldig inspirerende og vil vise nye sider av dem begge. Ja, Helge Torvund skriver rett og slett på engelsk! Samarbeidet startet etter at Randi så dette korte diktet hans på Facebook:

Lyset

du treng

finst

«Jeg ble sterkt berørt av dette og skreiv en melding til han og takket. Da kom det fort noen linjer tilbake med forslag om at jeg prøvde å skrive en sang av dette. Jeg måtte si som sant er at jeg skriver mest på engelsk, men at jeg ikke utelukker å skrive på norsk seinere og at jeg gjerne ville ta det videre på et senere tidspunkt. Helge svarte da at dette lille diktet egentlig først var skrevet på engelsk i forbindelse med en fyrutstilling i 2008.  Sangen The Light You Need Exists ble derfor fort en realitet og med dette var et godt samarbeid i gang. Musikken til denne teksten kom veldig naturlig. En melodiøs vise pakket inn i godlyd fra strengeinstrumenter og trøorgel. Sangen er en slags hyllest til håpet. Håp er, etter min mening, rett og slett livsviktig.»

Randi Tytingvåg: vokal, Dag Vagle: gitar, kor, Erlend E. Aasland: tenorgitar med slide, kor, Gjestemusiker: Sigbjørn Apeland, trøorgel.

Randi Tytingvåg Trios nye album er ventet i september 2019. I tillegg til trioen blir Knut Reiersrud (gitarer, munnspill), Nils Økland (fele, hardingfele) og Sigbjørn Apeland (trøorgel) med som gjestemusikere.

Randi Tytingvåg er en singer-songwriter med røtter i jazzgenren. Hun er kjent for sin varme, klare og distinkte vokal; sterk og skjør på samme tid. Hun har en sterk og ærlig tilstedeværelse på scenen. Teksten og musikken underbygger hennes talent for  historiefortelling.

Sangene er en fin miks av ulike genre hun selv er påvirket av: folk, jazz, roots, country og singer/songwriter-tradisjonen. Randi Tytingvåg Trio er i dag hennes hovedprosjekt.

Del utgivelse