Maria Solheims nye singel «Emelie», fra det kommende albumet «Stories of new mornings».

Livet har oppturer og livet har nedturer. Låten «Emelie» er inspirert av denne runddansen. Det er stemmen til meg selv i speilet. Det er en venninnekaffe på formiddagen. Det er håpet om at ting skal snu. At våren skal komme. At fjellet blir besteget. Det er et forsiktig smil mellom tårer.Enkelte ting må ta den tiden den tar. Iblant går det kanskje aldri helt over. Men kanskje kan det føles litt lettere med en sang, – sier Maria om «Emelie».

Den nye låta er en leken og optimistisk låt, der hun bl.a. får lystig hjelp av artistkollega Mari Kreken på kor. Maria har brukt tida borte fra plateriller og konsertscene godt og framstår i dag mer åpen og henvendt. Og hun står fjellstøtt som både låtskriver og artist.

For Maria Solheim startet det hele på Kirkelig Kulturverksted i 2001, da hun ga ut debutalbumet  «Barefoot» på selskapet. Siden kom albumene «Behind closed doors», «Frail» og «Will there be spring». Hun har siden utforsket andre veier og etablert en solid og kritikerrost karriere, og har vokst som artist på dette. Nå vender hun nesen hjem igjen, og ringen er sluttet når hun nå fortsetter karrieren sammen med Kirkelig Kulturverksted. Det kjennes godt og riktig å ha Maria tilbake i KKV-familien.

Solheim har opplevd og gjort mye siden starten i 2001. Hun ble blant annet nominert til Spellemann for albumet «Frail» i 2004, i kategorien «årets kvinnelige artist». Et album som også ble kåret til et av de beste singer-songwriter album i 2004 av det britiske musikkbladet Mojo. Hun har hatt kunstutstillinger, skrevet dikt, oversatt og gitt ut bøker, bygget sitt eget hjemmestudio, vært foreleser på diverse skoler, og ligget på 1. plass på VG-lista i tre uker med låta «Rom For Alle» sammen med Hans Erik Dyvik Husby. Her skrev hun både tekst og melodi.

Med seg på laget denne gangen har hun et kruttsterkt lag med musikere. På plata spiller Christer Slaaen, Tor Egil Kreken, Mari Kreken, Thomas Gallatin og Tarjei Nysted.

Med dette utgangspunktet ble jobben i studio enkel. Et godt bevis på dette er den nye singelen «Emelie» og snart får du høre hele albumet «Stories of new mornings» som slippes 16. mars 2018.

Del utgivelse