Himmelhamn slipper sitt debutalbum Himmelhamn, 13.april.Her er låta Eg ville gjerne eiga ei tru fra albumet.Det er melodisk, jordnært og himmelvendt.

Første singel fra Himmelhamn fremføres som en åpenhjertig bekjennelse og bønn: på tross av alle våre ønsker om å fikse livet eller være noe for andre, så strekker vi ikke alltid til. Det er ikke snakk om et enkelt «jaja», men en ektefølt lengsel etter å kunne ha en sterkere tro, finne roen eller være noe mer for sine medmennesker. Låten er var og smått melankolsk, men man aner både håp og lys i melodi og arrangement.

Himmelhamn måtte søke bakover for å finne frem –  og gamle salmebøker inspirerte Vigleik Winje, som knapt kan en eneste salme, til å skrive ny musikk til gamle tekster. Bak støv og utilgjengelig skrifttyper fant han radikale tekster om mennesket og Gud. Her var det få snarveier, og tekstene håndterer spennet mellom uro og fred, håp og fortvilelse, frelse og fortapelse på et vis som oppleves ekte. Det handler ikke om nostalgi, men om livsnære tekster som treffer midt i livets storm og kav.

Himmelhamn er:

Vigleik Winje: Vokal, akustisk gitar, el-gitar & metallofon. Hanne Undheim Askeland: Vokal: Jarle Kristoffersen: Cello. Torleiv Fossum: Banjo, pedal steel, akustisk gitar & el-gitar. Kjell Magne Fauskanger: Bass

Himmelhamn på nett: himmelhamn.no

Himmelhamn på Facebook

Del utgivelse