Aslak Borgersrud, kjent fra Gatas Parlament slipper ny singel og video. «Tango pro forma» er hentet fra hans nye CD «Det er valgfritt å irritere seg» som kommer 23. september.

Å gifte seg med noen for å få dem inn i landet. Det er noe av det vakreste man kan gjøre for et annet menneske. Enten det er ekte kjærlighet eller ikke.

Tenk deg sjøl. Om du kjenner en som har rømt hit fra et annet land. Du kjenner bakgrunnshistorien. Du veit det er livsfarlig for vedkommende å vende tilbake. Du veit at han eller hun har venner og kanskje kjæreste i Norge. Lærer norsk.

Du veit at vedkommende kan få seg et bra liv i Norge. Eller et drittliv et annet sted. Det er bare et problem: Myndighetene mener noe annet.

Klart, du kan tenke som den svenske kommunisten C-H Hermansson: «Någon jävla ordning ska’ det va».  Stol på myndighetene, vi kan jo ikke ha anarki, heller? Da får vi flyktninger overalt! Tenk om alle bare sneik seg inn i landet, det ville bli fullt!

Men det argumentet har liksom ikke så mye å si når hun står der. Som et helt ekte menneske, med håp om et liv. Da må du bare spørre deg sjøl: «Hva kan jeg gjøre for å hjelpe?»

Neida, man kan ikke ta loven i egne hender i tide og utide. Men byråkratiet feiler. Lovene feiler. Rettsvesenet feiler. Noen gang er det riktige å gjøre noe riktig, selv om Sylvi Listhaug har vedtatt noe annet.

Derfor har jeg skrivi denne låta: Tango Pro Forma. Håper du liker den.

Nå lever jeg ikke av musikk. Dermed kan jeg lage akkurat den skiva jeg har lyst til å lage. Eller, kanskje ikke den jeg har lyst til å lage. For det er skummelt og ubehagelig, dette. Men det er den beste skiva jeg kan lage. I hvert fall nå.  Sier Aslak Borgersrud.

«Tango pro forma» er en av låtene på Aslak Borgersruds nye album
«Det er valgfritt å irritere seg», som har release 23.sept 2016.

Se videoen «Tango pro forma»

Del utgivelse